99 KRONOR 99 KRONOR 99 KRONOR


En svart kavaj är nästan ett måste i ens garderob och det är konstigt att jag faktiskt inte har någon, även att jag heller inte har sytt någon till min själv..

 

 

 


Men igår hittade jag en förbaskat snygg, svart kavaj från H&M Online.. Och, 99 kronor (rea) senare var den tillslut min, så nu kan jag äntligen sluta önska mig de!

PAUS




Nej, jag blir rastlös av detta.. Mot gymmet!


HEMMAPLAN


Efter en galet bra helg i Uppsala omringad av nära och kära är jag återigen på hemmaplan, med blandade förvirrade känslor..

Iallafall.. Tänkte ägna min dag åt mitt skissblock, sen är det heller inte omöjligt om symaskinen smyga sig fram. Vi ses!

MC


Tänkte att det var dags att visa vad jag fick med mig hem i fredags från min shoppingrunda..

Hitta äntligen mina efterlängtade boots, som jag letat och letat efter... Och, det bästa av allt var såklart att jag kom riktigt billigt undan, 349 kronor från SKOPUNKTEN.


VINTAGE MOSCHINO BELT



Lördagens detalj - Vintage MOSCHINO skärp.


TACK!





Åh, tack så hemsk mycket för igår och TACK ännu en gång för dom otroligt fina presenterna, ni är helt fantastiska!


D A G E N F E S T




 Dagen har kommit, dagen då jag ska få mig det ordentliga firandet, då jag i onsdags fyllde 22!

Idag är det DAGEN FEST!


H&M VERO MODA BY IINA BIKBOK



Att shoppa skulle vara så jobbigt som det var idag var jag inte förberedd på, jag är helt slut! Var ute efter 3 saker och kom hem med två av dessa 3, plus två andra saker.. Ett par boots , en bh och två basic T-shirts.

Men det viktigtast av dessa 3 var ändå att hitta något kul att ta på mig imorgon, vilket nu är ett mysterium.. Vad ska jag ta på mig imorgon!?


S IN THE U



 GOD DAGENS! Befinner mig  hemma hos min syster Kaisa i Uppsala och idag är det tänkt att jag ska roa mig själv på bästa sätt, då hon är iväg och jobbar... Så hur gör man de? Jo, SHOPPING såklart!

THE END OF THE WEEK




Väskan är packad för en "weekend" i Uppsala, på lördag väntas F E S T !


8 till 30


TACK för alla fina gratulationer som jag fick igår, nu känner jag mig redo att ta mig an åldern 22. Känns läskigt vuxet, bara 3 år till 25 och 8 till 30. Tiden bara svischar förbi!

Men innan jag hinner bli 30 ska det hända mycket, det är iallafall min plan.. Så dags för symaskinen!


2010.11.24



Min födelsedag kan inte bli så mycket bättre.. Kom precis hem från ytterligare en arbetsintervju för samma jobb som jag nämde tidigare, en annan kvinna ville också träffa mig så det verkar se rätt ljust ut!

HURRA 22!


HURRA HURRA för mig idag som blir hela 22 !

A NEWBIE


Kom precis hem från gymmet, som inte fått sett mig på ett par dagar nu, duktigt iina! Ja, men det är faktiskt så, att vissa dagar måste man verkligen dra sig själv dit annars stannar man gärna hemma.

Iallafall.. Idag har jag kämpat på med mina kreationer och dagen börjar närma sig att ta tag i den där hemsidan, på riktigt! Om man bara kände en grafisk designer eller någon som kan/vill hjälpa mig så slipper jag, nybörjaren själv misslyckas.. Någon?

JUST NU




Mina killkläder börjar äntligen ta fart och jag har redan hunnit med hela 7 plagg. Woho, här går det undan!


FATE


Har haft en klump i magen hela dagen i väntan på samtalet som kommer att avslöja om jag fått jobbet eller inte.. Inte alls kul kan jag tala om! Men jag vet en sak, att jag tror på ödet så om det är meningen att jag ska få jobbet så får jag det annars var det helt enkelt inte det. Simlpe as that!

the tragic truth that always gets replayed..




Det är så märkligt att en person kan ändra skepnad så fort man visar att man inte är intresserad..


IF I WERE A GUY


HALLÅ! Har sytt som en galning idag och har även kommit fram till att killkläder är banne mig en svår nöt.. Hjärnan står lixom stilla!


(A comic strip for Dolce & Gabbana’s 20th menswear anniversary..)
-
Okej, om jag vore kille.. Vad skulle jag ta på mig?

BY IINA FOR MEN



Åkte till Sundbyberg igår efter min intervju (hoppas hoppas att jag får jobbet) och handlade tyg, så nu jäklar ska det skapas killkläder... Har faktiskt redan börjat på fyra plagg, SÅ taggad är jag!


D A N N I J O



Några som verkligen har greppat grejen men STORA smycken är smyckesdesignerna/systrarna Danielle och Jodie Snyder bakom smyckesmärket DANNIJO .

 

 

AMARA $295.00


Dom här "ananas"örhängerna föll mig i smaken.


20102011


Minns ni att jag nämnde att jag fick ett överraskade samtal häromdagen?
Jo, jag har nämligen varit på arbetsintervju idag för en klädbutik, och som jag var nervös men det fick bra tillslut så hoppas hoppas att jag får det!

H E L P !


Har suttit med näsan nere i mitt skissblock hela långa dagen och nu är mitt huvud helt tomt på energi..

Inte nog med att energin är förbrukad, är konstat illamående och har ett enormt sug efter pizza som heter duga. Hjälp!

See you on saturday..




Fick ett mycket överraskade samtal för en stund sen... Nervöst men grymt spännande!


G. ROSSI





En snygging som mer än gärna skulle få smycka min fötter,  från den italienska skodesignern Gianvito Rossi SPRING 2011 kollektion.


Är tillbaka på banan igen...




Thank god
, ett nytt strykjärn är inhandlat och jag kan fortsätta sy!


DET KOMMER BLI FENOMENALT!


Avslutade för en stund sen ett "konferenssamtal" via Kims högtalartelefon med mina systrar och Kim i Uppsala angånde planeringen inför min födelsedag nästa vecka, och det kommer bli så bra...

Den 24 fyller jag hela 22 och den 27 brakar festen loss.. Mums, det kommer helt enkelt bli fenomenalt!

UPPDATERA + VENTILERA


HALLÅ I KYLAN! Kom precis hem från min underbara vän Jennika efter att ha umgåtts ett par timmar.. Alltid lika kul att uppdatera sig och ventilera sig lite.. Föresten, Jennika! Kul att du tyckte om tröjan.
Dags att bege mig mot gymmet...

B L I N G - B L I N G


Om jag inte redan har berätta så kan jag tala om att jag är ett sort fan av STORA örhängen, tänk chiquita så är ni på rätt bana..

Mamma som samlat på sig en hel del genom åren rotade fram bland annat dessa ur härliga örhängerna till mig häromdagen från förådet.  (Ibland känns det som att hon skulle kunna vara en mind reader...)

"saker å ting går inte riktigt som jag vill.."


Det känns som någon försöker säga mig nått eller så har jag bara en riktigt dålig dag, eller eftermimiddag..

Saker å ting går inte riktigt som jag vill.. Har bland annat tappat skrykjärnet i golvet så att det gick i två delar, så nu kan jag inte fortsätta sy... PANIK!

By the way, är inte dom här byxorna bara för galet coola!!

LABEL


Sitter just nu och syr på mina namnettiketer på dom färdiga plaggen och längtar tills mitt kontot ska fyllas på, då jag kan inhandla mer tyg och mina killkläder kan börja få liv.
SPÄNNANDE! Får se hur det nu kommer att gå, har nämnligen aldrig sytt ett endaste killplagg i hela mitt liv så det kan gå och se ut hur som helst..

INNAN DU VERKLIGEN VET HUR DET KÄNNS, SÅ VET DU INTE.





Händer det här verkligen mig?



ON MY KITCHEN TABLE



Så här ser det just nu ut på mitt köksbord, full av gamla ELLE tidningar som jag sitter och samlar inspiration ifrån i mitt skissblock..

-
Tack föresten ännu en gång för dom fina kommentarerna för kavajen. Ni peppar mig verkligen till tusen att skapa ännu mer...!!

SANNINGEN KOMMER TILL SLUT ALLTID FRAM..


 

 

Det känns som en CSI-utredning i mitt huvud.


KAVAJ No. 4




BY IINA

Känslan man får när ett plagg blivit fullständigt går inte att beskriva...




Kavaj No. 4 är klar.

CACHAREL - SPRING / SUMMER 2011


Favoriterna ur CACHAREL SS 11 visning..

 

------------------------------------------------------------------------------------------
Våren 2011 tänker även jag satsa på färg, iallafall när det kommer till enstaka detaljer, som en rosa kavaj och ett par färgglada skor.

JUST NU




Skapas kavaj No. 4 & No. 5


INSPIR.




(Yasmin Warsame for Vogue Italia July 2008)

MOBILE COVER - BY IINA





Det är inte bara våra kroppar som fryser eller som ska se "trendiga" ut..

Går drömmar i uppfyllelse?



Har du någon gång haft en mardröm, och i drömmen gråter du jätte mycket..
När du sen plötsligt vaknar och bli lättat över att det bara var en dröm så har du en jätte konstigt känsla i kroppen. För i hjärnan grät du nyss, men igentligen har du inte ens fällt en enda tår...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 2 3 4 5 6



Usch, jag fick en sån där panik känsla i magen... Att allt bara känns så omöjligt.

EN SVART RAND - VOGUE SPAIN 2010


Om jag inte minns helt fel så funderade jag i förra veckan om man kanske skulle tatuera in en svart rand runt handleden, och vad är det inte jag får syn på i modetidningen VOGUE Spanien November 2010...


Jo, ett modereportage där dom just målat in ränder lite här och var på olika kroppsdelar, bland annat runt handleden.

Rätt ballt ändå och jag är nog fortfarande lite sugen...

BIKBOK VS. ACNE


Förra vintern gjorde jag världens kap hos BIKBOK. Jag hittade den här militärgröna vinterjackan med fårskinnspäls imitation i luvan för inte mer än 100 lappen. Jag älskar den, inte bara för att den är just grön med fårskinnspäls utan den påminner även om Bomberjackan.
Men det jag skulle komma till var att för inte alls länge sen märkte jag att ACNE har gjort en liknande för män.. Fast min är såklart snyggare!

Hatar är ett starkt ord, men idag känner jag verkligen hat



Symaskinen pajar, plagget blir för litet, plagget går sönder, nålburken åker i golvet.. Ja, jag skulle kunna mala på i evigheter men ni förstår säkert att det helt enklet inte har gått så bra för mig idag. Hat är det vad jag känner för den där maskinen just nu!

TVÅ KILO


HALLÅ! Kom precis hem från att ha uträttat lite ärenden, bland annat gymmat. Helt slut, inte bara från gymmet utan minns ni att jag nämnde att jag lånat min systers gamla TIMBERLANDkängor, iallafall jag tror att dom väger 2 kilo styck, minst!


Så, inte nog med att man var helt slut från gymmet, var man tvungen att fortsätta träna påväg därifrån..

HUVUDET ÄR TOMT




Söker inspiration..

† - RINGEN


Såfort jag hade bloggat om den här kors-ringen från asos.com så beställde min älskade syster Kaisa hem den till mig. Vad ska man säga, jag bli bara så otroligt rörd av hur fantastiska syskon man har fått. TACK så hemskt mycket!

MÖSSA + HALSDUK


Fy vilket väder vi har här i Svealand och om jag inte hade haft min "Robin Hood"-halsduk med luva, som jag fått av min käre syster Kiira så hade jag förmodligen avlidit där ute.

 


En mössa och en halsduk i ett, kan det bli så mycket bättre?

S S S S S S S S S S S S S S S S S S S S S S




Planen var att jag skulle fortsätta sy idag, men det ser visst ut som att jag ska bege mig ut i snöstormen mot STINSEN med Jennika. Tack för igår föresten min vän, alltid lika kul att se dig!


Don't hate the game, hate the player who's behind the game...




GAME OVER.


T I P S !



Under kalla och mörka tider känner man sig oftast trött, torr och blek i just ansiktet. LdB Lait de Beauté gör en perfekt variant av day creme. Du får mjukare hy och får en lätt brun ton, passar lika bra för tjejer som för killer!

I + JNK





Befinner mig på hemmaplan igen och idag är planen att träffa min goda vän JENNIKA igen, efter för lång tid.. En update är på sin plats!

JUST NU




 Sitter jag i syrrans soffa och kollar in MTV Europe music awards Madrid 2010.. 
 Men det gör väl ni med !?


TIMBERLAND 6-Inch Premium Boot


Har letat fram min systers gamla TIMBERLAND från hennes föråd som jag tänkte låna. Har redan ett eget par där hemma men barnmodellen, som i min mening inte alls är lika snygg, sulan är tjockare och skaftet är lägre.


Timberland känns även så rätt just nu till ett par varma raggsockor, då kylan börjar närmar sig.


EN SLITEN SÖNDAG


Sliten som Zlatan som man brukar säga, det är vad jag är denna söndag. Igår bjöds det på middag här hemma hos min syster Kaisa av en riktigt matmästare med vin och gott sällskap.. För min del var planen att det skulle bli en lugn lördagskväll, fast ni vet ju hur det brukar sluta..

Tackar mina vänner för ännu en fartfylld "weekend" här i Uppsala.


D FOR 4




Befinner mig hemma hos min syster Kaisa i Uppsala och här ska det även idag bjudas på middag och trevligheter.. Trevlig kväll på er!


open shoulders - BY IINA


Sydde den här enärmade tröjan i veckan och tanken var från början att den skulle bli ett plagg till min framtida webshop, men igår kunde jag inte hålla tassarna borta från den då en outfit skulle väljas ut för kvällen..



Jag blir riktigt nöjd med varenda plagg som jag hittentills har sytt upp så det har varit svårt, så gårkvällen var bara ett liten undantag. (Längtar tills den dagen mina kläder kommer kan sys upp i flera exemplar..)


BLEK + RÖDHÅRIG


Är inte det den bästa kombinationen? Skämtosido. Jag skulle igenligen gärna sola solarium, jag vet att det inte alls är bra, men lite färg gör så himla mycket för ens utseende... Men under svåra tider väljer jag helt enkelt att prioritera annat, så jag får försöka "rocka" att vara blek + rödhårig.
 


Vi skämtade faktiskt också om det igår, att ett solkort skulle vara en ypperlig present till mig, som snart blir ett år äldre...


JUST NU



Det är dags att packa sig en liten väska och snart bege sig mot Uppsala, där middag med dom bästa väntar..

SILVER SILVER SILVER SILVER SILVE


Förra helgen då jag var i Uppsala gick jag och min syster en sväng på stan där jag hittade världens fynd..

Dessa urenkla men ursnygga örhängerna, äkta silver från Glitter för 25 kronor (REA).
Det kallar jag för ett riktigt bra fynd!

...

Ett ord . Ointresserad



NIKE NIKE NIKE NIKE NIKE NIKE NIKE


Vill så gärna ha ett par riktigt old school / vintage Nike gympaskor... Jag kan tänka mig att det finns många som tycker att dessa dojjor är rustigt fula och jag kan på ett sätt förstå er. Men det är något med dom, något coolt ändå!


Dags att bege mig mot gymmet..

CHEF D'OEUVRE


Ser ut att bli en alldelses faktastisk dag.. vädret då alltså. Själv ska jag sitta framför symaskinen och skapa mästerverk så solen kommer jag få skåda genom fönstret..
By the way, har jag gjort gjort hela 7 plagg denna här vecka.. Inte så illa va!?

ELLE MAGAZINE


 


Finns det någon där ute som har prenemurerat på modetidningen ELLE MAGAZINE och har dom bara liggandes hemma och "skräpar", släng dom för guds skull inte utan skicka dom till mig.

PLAYFULLYCOLORFULGRAPHICALLY


Har totalt glömt bort att visa en kjol jag sydde för ett par månaders sedan...



BOMULL . IKEA TYG

JUST NU




Kroppen börjar känna sig rätt stel efter en hel dag framför symaskinen, en powerwalk och en simtur.. Jag undrar hur jag kommer att må imorgon?


SÅ JÄKla NERVÖST!


Det har strulat så himla myclet med min praktik på MYRORNA så igår tackade jag för mig och letar nu efter något nytt... Jobb eller praktik, vilket som.
Idag har jag iallafall fortsatt att sy.. Det går framåt och jag hoppas att jag blir klar med allt till årsskiftet, att min hemsida ska öppna och försäljningen kan börja.. SÅ JÄKla NERVÖST!

”Fake Nail Jewellery”


Fingertoppsringar av ANNA-SARA DÅVIK som kommer i silver 925 och 18K guld.
En sån där skulle man ha på lillfingret..

WHERE CAN I FIND SOME NEW NICE BOOTS..



Försöker hitta ett par nya enkla och stilrena boots men det är helt omöjligt.. Vart ska jag hitta er? Dom ända jag hittat änsålänge som skulle kunna fungera är dom här bootsen från ZARA, men det dumma är att dom är bruna och jag är ute efter ett par svarta.

WTF WTF WTF WTF WTF WTF WTF WT




Är det meningen att allt bara ska gå åt fanders för mig precis hela tiden.. ?


M O N D A Y


TJENA SNYGGING! Nu vecka väntar och är ni lika pepp som jag, helgen gick förövrigt sjukt fort men rätt som det är är det helg igen, inte sant.. Ska hoppa in i duschen sen iväg till min praktik. Vi ses!


RSS 2.0