GAULTIER


Tjena svejsan
, hade i ju igentligen tänk slänga upp lite bilder från i lördags men känner att jag inte riktigt har tid för de just nu. Har nämligen en läxa att göra, ska skriva en sida om designern Jean-Paul Gaultier, som jag igentligen inte förstår varför jag inte gjort tidigare. Haft nästan 2 månader på mig och jag har inte ens börjat och den ska vara inlämnad imorgon. Hur smart får man bli!? STRESSIGT!

HEMMA!

Har ju glömt att berätta... Är ju helt överlycklig, äntligen har jag mig en digitalkamera. Har ju använt min mobil hela tiden och den är ju inte den bästa. 5 megapixar? Yeah right! Tack ni underbara för presenten, ni prickade verkligen rätt. Haha! Ja och ni andra skulle ha sett mig när jag öppnade paketet, min reaktion skulle ha filmats.



Nu jäklar ska det fotas!

I had a blast!


Åhej å hå
, så kanon bakis man kan vara. Kom inte i säng fören vid 9 imorse... Hade verkligen SKITKUL igår och tack verkligen alla som kom! I februari kör vi igen, då det är min syster Kiiras tur att fylla år. Bildet från igår kommer senare...

Som ni kanske redan vet så är det ju första advent. Vilket innebär julfika med gänget. Vi har nämligen haft en liten pakt, ingen har fått röra/äta någonting som har med julen att göra fören idag då, första advent. Lite fånigt kanske men det gör ju den här dagen lite extra speciell då. Men först, middag!


IN THE MOOD!

Sådärja, då var det kliniskt! Vi har städat hela morgonen här och nu är det äntligen klart. Nu väntas bara solning, inköp av alkohol och sen bara massa fix inför kvällen. Jag har noll koll på vilka som överhuvutaget kommer att komma ikväll men det är ju samtidigt kul att bli lite överraskad... 



Försöker komma "in the mood"... Vi ses!


FÖRLÅT!

Men idag har det varit full rulle... Först skolan, sen tåget mot Uppsala, träffa upp brudarna på stan, hem till mina systrar, fika, åka till sjukan men syrran, handla allt inför i morgon och sen tillbaka hem till mina systrar, äta middag och nu sitter jag här...

Ikväll blir det lugnt... För vi laddar ju inför imorgon!!


Kameran sa - KLICK!


Hallå i stugan!
Här sitter jag, seg som man är på att uppdateran men vad gör man... Har precis ätit middag här hemma. Tanken var ju att jag och min bror skulle laga maten tillsammans men dom flesta vet väl hur bröder fungerar... I morgon är det iallafall äntligen fredag, vilket innebär att det är dagen före min fest, som jag inte kan sluta tjata om. Haha! Nej, men ni förstår väl varför jag längter!? Nu är också klänningen, som jag köpte i veckan fixad. Måste bara fundera ut vilket par av alla skor jag ska ha till den. Hmm... Svårt!

-

Måste börja packa, vi ses!

OVERSIZE

Idag gick jag och en klasskompis, Susanna en liten shoppingtur efter skolan. Igentligen hada vi tänkt köra en second hand-runda men klockan blev för mycke så vi fick strunta i de. Fick med mig en del från stan ändå...


Rockig T-shirt (som jag länge tjatat om) - PunktShop - 199 kronor



Svart/grå halvtransparant - H&M - 99 kronor



Svart oversize - H&M - 99 kronor


Har även glömt att visa vad jag köpte här om dagen på MYRORNA, samtidigt som jag köpte min klänning jag tidigare pratade om.


Flanell skjorta - 85 kronor


Svart tröja/klänning - 45 kronor


Halsband - 15 kronor

Och imorgon blir det förhoppningsvis mer shopping, vi ses!


NO CAKE FOR ME


Då var man 21 och gammal!
Nej, gammal vette fasiken, känner mig som en lite yngling fortfarande. Men det är väl så, man bli bara äldre och äldre men ens sinne är fortfarande ungt. Min födelsedag började visserligen med huvudvärk och 2 timmar försenad till skolan. Inte den bästa starten kanske men vad gör man...
Mitt riktiga födelsedags firande är inte förens på lördag, men min käre mamma bjöd ut mig på middag efter skolan på ett asiatiskt ställe, Rice, och som jag fortfarande är mätt. Jäklar! Fick sitta hela vägen hem på pendeln med uppknäppta byxor, tårtan får vi ta en annan dag...




HAPPY 21







Ett fyrfaldigt leve till mig som fyller 21 år idag!
Hurra hurra hurraaa!


Fit for fashion

Aj, har så förbannat ont i mitt huvud, har haft det hela dagen och värken vill inte ge sig. Jag hade ett uppdrag idag att hitta min klänning tills min fest på lördag, och det var inte det lättaste kan jag tala om. Jag är även sådär halv knepig, för jag vill absolut inte ha någonting som alla andra har, där med så måste det ju bli second hand, för det är ju där man hittar dom där fynden. And i found it! Måste fixas till lite bara men sen är den fit for fashion.

Men en klänningen är ju inte det ända som måste fixas, mitt hår är även i behov av "renovering" och som vanligt är det ju Henna rödbrun jag använder.

Nu måste jag kila, vi ses!


A la iina!

Jag kan verkligen inte påstå att min finska skulle ha blivit bättre under den här veckan som min mormor varit här. Men, eftersom hon åker hem i morgon och hon har fått höra från min mamma vilken "kung" jag skulle vara i köket så känner jag iallafall att de kan jag ju åtminstone klara av. Jag ska inte ta ut "segern" i förskott för maten måste ju även smaka gott, men dofterna som strömmar ut härifrån köket är ljuvliga...

Oj, vattnet kokar.. Vi ses!


22 NOVEMBER


Deppig söndag...
Har spenerat hela morgonen åt att kolla på The City maraton på Mtv i min säng. Ganska skönt faktiskt men jag märkte det nu att man blir ju faktiskt rätt seg av att bara ligga framför tvn. Så vad gör man en sån här regnig och tråkig söndag? Hm... Jag funderar på om jag skulle gå och sola, börjar ju faktiskt bli rätt blek.

2 dagar kvar!

"TA DET LUGNT"

Jahapp, igentligen hade jag tänkt visa vad jag hämtade ut från posten tidigare idag men eftersom jag inte var helt nöjd med innehållet så blir det inget av de. Det paketet kommer istället att postas tillbaka.
Nåja, det är lördag och som en "bekant" till mig svarade en gång då jag frågade hur läget var fick jag tillbaka - Det är som vanligt men bättre för det är helg! Kunde inget annat än att hålla med, men just nu i denna sekunden så vet jag väl inte riktigt om det är bättre. Fan, vad jag inte tycker om att "ta det lugnt".



Som några kanske redan vet så ska ju jag ha min 21 års fest om exakt en vecka hos mina systrar i Uppsala. Jag hoppas verkligen att alla som jag bjudit kommer och att alla har kul. Det är väl igenligen det viktigaste, att alla som kommer har riktigt kul. Temat är KLÄNNING & KAVAJ och jag vet inte ens själv vad jag ska ha på mig. SHIT! Det får nog bli en trip på stan i veckan.


I pity you!


Jag tycker verkligen synd om alla er som sitter hemma varje helg och inte hittar på någonting kul. Jag höll på att gå under igår... Men, jag försöker inse att det är bra att bara vara hemma och ta det lugnt ibland också, fast det är så förbannat tråkigt.

Nämen! Jag ser att solen skiner, bästa att jag går ut på en powerwalk innan den går ner igen, och då kan jag ju samtidigt gå förbi posten och hämta ut mitt paket jag beställt.

Vi ses!

MILLIMETRAR



Det ser visst ut som att blir min första lugna fredag på jag vet inte hur många månader, 3 kanske? 3 MÅNADER!? Jäklar vad har jag gjort igentligen...? Ja, nej ikväll ska jag banne mig hålla mig, inget spring ikväll inte.

-

Usch, har haft ont i huvudet hela dagen idag och den börjar äntligen släppa. Jätte drygt faktiskt när man försöker koncentrera sig på en massa millimetrar.

Nåja, ska väl försöka få i mig någonting kanske, innan den kommer tillbaka. Vi ses!

 


And the second winner is...

ME! Ja, nu ska jag berätta. Vi har haft en liten tävling i skolan där var och en skulle göra en såkallad imagebild, som skulle representera skolan kan man säga. Och den här bilden skulle då synas i olika sammanhang gällande skolan. Det lustiga var att jag var sjuk den dagen då dom fick uppgiften så jag hade igentligen ingen aning om vad dom igentligen sökte efter, men hur lyckas man!? TVÅ!! Om jag blev glatt överraskad när dom sa mitt namn. Jäklar!

Nu har jag en anledning till att gå och köpa mig en bok. Haha!

-

Vi ses!



KAVAJ & KLÄNNING


Nu jäklar hörninini
, nu är det bara 6 ynka små fjuttiga dagar kvar tills min födelsedag.  WIHO! Och 10 dagar kvar tills min fest, där mitt tema är Kavaj och Klänning. Det ska bli så kul!

-

Kom precis hem från skolab och jag håller på att lagar lite mat, finska (karelska) piroger med äggsmör blir det. MUMS! Och om ni nu inte har provat att äta det så tycker jag att ni bör göra de. Ni kommer inte att ångra er... Och ja, äggsmör låter väl kanske inge vidare gott men det är de. Tro mig!

Vi ses!

-

V.I.N.T.A.G.E




Den här vintage väskan, vad ska jag ta mig till med dig? Använd kanske en gång fast jag tycker att den är jäkligt fin. Det är ju bara det att den är så svår att använda, så nu funderar jag på om jag kanske skulle hänga en guldkedja som axelband...? Vad tror ni? Det känns som att den kanske skulle bli lättare att bära då.

MIN RUTIGA HALSDUK



Har bestämt mig att glömma hans konstiga kommentar om att jag skulle vara passiv.... Jag förstår verkligen fortfarande inte vad han menar!?

Aja...

Kom iallafall precis hem och har igentligen bara hunnit med att hälsa på min mormor, som är på besök från Finland. Det är så tråkigt att man har glömt nästan all sin finskan, och när hon BARA pratar finska så blir det lite svårt att kommunicera. Fast hon är ju så söt, det blir ju så att hon pratar och jag svarar ja eller nej... Och sen ler lite förstås. Hon kommer att stanna här en vecka, så jag har lite tid på mig att öva upp den.

Känner att jag måste gå och avreagera mig lite...


SECRETSALE

Gjorde fynd hos Nelly.se för några dagarn sen när dom hade sin hemliga rea för medlemmar, och nu har mitt paket äntligen kommit.


Rosa klackskor i mocka för 100 kronor.


Svarta stövletter med nitar för 140 kronor.


REA, i LOVE it!


ME, PASSIVE?


Oj vad den här dagen bara sprang iväg... Skönt ju! Jag har visst kommit i konflikt med en "vän" eller vad man nu ska kalla det, som tydligen tycker att jag är passiv, vilket jag inte riktigt förstår vad han menar med. Jag passvi? Och när jag frågade vad han menade med det så fick jag bara tillbaka - Goggel it! Haha, kul! Nej, min hjärna är i full spinn just nu...

Försten, hämtade ut mitt paket som jag hade beställt från Nelly.se innan jag kom hem. Vänta bara tills ni får se vilka skönheter jag skaffat mig... Vi ses!


NR. 5


Så där ja, då var man tillbaka hemma igen från Uppsala och mina systrar. Dagen/kvällen ägnades åt att färga min systers hår, middag och film, Johan Falk nr 5. Sen blev det dags för mig att dra mig hemåt. Så ja, nu sitter jag här... Imorgon är det skola igen så den här söndagen kommer att sluta tidigt för mig, inget mig emot, då jag faktiskt fortfarande är jäkligt sliten från gårkvällen.

- Nå, var helgen lyckad? Både ja och nej, tycker inte om när jag inte vet...


USCH, FY & BLÄ

Vilket grått väder vi har det här i Uppsala. Usch!
Har man fått sig en ovän nu också... Jag tycker inte om att ha oväner. Eller är det bara jag som förstorar upp allt, som vanligt? FY! Igentligen hade jag bara velat lega i soffan, bakis och kollat på en film, men det ser ut som att mina underbara systrar tvingar ner mig på stan, för en hårfärg...!? BLÄ!

Nej,
det här inlägget blev lika grått som vädret så jag tackar för mig. Vi ses!


NO LUCK!


(bild från i sommaras)


Hej hej hej! Hur mås det här idag då? Själv så försöker jag återhämta mig från gårkvällen, som började här hemma hos mina systrar med tre blonda pinglor och som sen slutade med Gillet, Birger Jarl och fyllekäk på Mcdonald's. Tråkigt nog så slutade den inte som jag hade velat, Luck was not on our side, men vem vet, kanske så är den det ikväll.

Nu ska jag och Kaisa min syster ut på en promenix, och förhoppningsvis förbränna lite av gårkvällens intag. Haha!


Vi ses!


LOOKS LIKE IM GOING OUT


Är igentligen bara hemma och vänder, ska packa mig en lite väska och bege mig mot Uppsala... Jag är ju helt omöjlig. Varje helg som kommer så säger jag till mig själv - Nej, i helgen blir det lugnt. Ska inte dricka! Men nej, hur slutar det sen. Jo, utgång. Och så blir det väl ikväll också, Gillet står iallafall på schemat och det kan väl också blir så att man slinker in på Birger Jarl sen, vem vet!

Tjingeling, vi ses!

JIMMY JIMMY JIMMY CHOO



Som många kanske redan vet så släpps ju Jimmy Choos kollektion i övermorgon, den 14 november. Jag har igentligen bara skummat igenom den på hm.com och tycker väl att inget direkt är så där - Åh, Shit!
Men dom här svarta klackskorna på bilden ovan skulle jag faktiskt inte tacka nej till. Dom finns även i blått, vilket också skulle vara snyggt och för 799 är dom dina!

Som alla andra dagar



ÄNLIGEN hemma från en lång dag av mönsterkonstruktion, vilket har resulterat till att jag nu är helt slut i huvudet. Ja, som alla andra dagar då. Men men! Nu ska jag iallafall ge mig på att sy en sittdyna, som jag ska leverera i morgon till samma kvinna, som jag och min syster sydde två sofföverdrag till. Hoppas att det går vägen och att mitt hjärna hänger med, vi ses!


VACKRA MÄNNISKA

 


 

 

 

 


 

Låt mig få andas ut lite... Har ni sett någon så vacker? Stötte på den här manliga Dolce&Gabbana modellen i tyska Vogue och han måste nog vara guds gåva till himmelen. Jag blir ju helt till mig!

 



13 dagar


Hejsan svejsan
, kom precis hem från skolan och är helt totalt jäkla slut i huvudet... och hungrig är man också. Nej, det måste vi nu ändra på. Jo föresten, nu är det bara 13 små ynka dagar kvar tills jag fyller år. Wiho, längtar!


DRÖMPRINS


Svettis värre! Kom precis in från en promenad/joggingtur, en välbehövd sådan. By the way, jag tror att jag såg min drömprins på tåget påväg hem idag. Att man bara inte har staken nog att gå fram och säga de är ju faktiskt för svenskt. Vi är bra fega vi svenskar! Eller har jag fel? Han var iallafall bra jäkla snygg.

Nu blir det duschen, sen god natt!


The crazy person has left the building!

Herregud, har inte kunnat sova ordentligt dom senaste två nätterna pågrund av att min käre mor har haft en "vän" här på besök, samma man som skulle ha en privat show för mig. Ja, han var ganska speciell, 62 år gammal och igår när han skulle kärleksförklara sig till mig om min mamma och började prata sex, då blev jag minst sagt illa till mods. Jag kunde inget annat än att garva när han satt där.

Och inte nog med de, det sjuka var att, imorse när jag kommer upp till köket hade han gjort ett altare, tillverkat av blommor, smycken, pengar, ljus och sen en bild på någon kvinna som tydligen skulle föreställa mig. WHAT the fuck!? Nej, han var nog inte frisk han stackaren men nu kan jag förhoppningsvis sova gott igen.

-

Middag, vi ses!




ARMBANDEN




Tänkte passa på att visa mina indianinspirerade armband jag köpte ihelgen för ynka 5 kronor styck. De ni!


Draft: Nov. 9, 2009



Det blev inte många timmars sömn i natt inte, så idag har jag inte riktigt varit med i matchen. Men men, tog mig till skolan ändå, duktig som man är. Nu har jag visst en liten orkester här i bakgrunden. Jo, min käre mor har besök av en man som insisterar på att spela piano, privat show, för mig här så jag ska väl kanske gå och "njuta". Han är faktiskt jäkligt duktig hör jag nu, grym är nog ett ännu bättre ord. Å nej, nu börjar han sjunga också. Måste kila. Vi ses!


TICKTACKTICKTACK



Nedräkningen har börjat, nu är min födelsedag inte långt borta. Den 24 november är dagen då jag fyller hela 21 långa år. Det tycker jag skall firas med en fest med ett stort F och du är såklart bjuden. Planeringen är i gång, och jag känner det redan nu att det här kommer bli galet kul.



GUCCI

Spring 2010




Gucci i min mening slutar aldrig att överraska och om jag hade råd skulle äga veranda plagg som kom ner från catwalken.

SNYGGT!



DEN LÅNGA NATTEN


Nämen ser man på, har jag vaknat till liv!? Ja, det blev en lång natt och därav är jag helt totalt utslagen. Med det halvt utsmetade läppstiftet, sur busschaufför och en "walk of shame" i regnet genom Sigtuna, tog vi iallafall oss hem i morse från efterfesten. Det var inte kul, att visa sig sådär dagen efter i dags ljus. Ni tjejer vet nog vad jag talar om. Haha!

Nej, men det var riktigt kul faktiskt, men nu ska jag ut och springa bort min baksmälla. Kanske i ju för sig inte är smart men men. Vi ses!

Skepptuna trion



Jag är fan bra jäkla kass! Nej, min vän Kim ringde precis och var supertaggad och lättövertalad som jag är, så det ser visst ut som att det blir lite fest ikväll ändå, lokat vis. Exakt, ikväll håller vi oss på min planhalva. Jag, Kim och Jennika, den gamla Skepptuna trion (Skepptuna: vår uppväxt ort) kör en back in the days och det kan sluta hur som helst.

Vi ses!


Pengar rullar in som dom ska


Det svider! Betalade precis in sista skolaavgiften av den här terminen och det sved kan jag säga. För dom pengarna hade jag kunnat vara långt borta vid det här laget, eller haft en helt ny garderob. Usch! Det kostar pengar att plugga, och det är bara och vänja sig.

Nu blir det FREDAGSMYS!


HEMMA-SITTA-KVÄLL


Vad gör man en fredag som denna? Hemma tänkte jag spendera den, tro det eller ej. Jag kan faktiskt inte minnas när jag gjorde de sist. Ja, det har varit fest varje helg nu, så jag kände att det var dags för ett litet break från det. Men om jag känner mig rätt, så kommer jag väl vara uttråkad redan om en timme eller så. Tycker faktiskt igentligen inte om att sitta hemma, men nej nu ska jag försöka hålla mig.

ÄLSKADE BROR

Jag tror att det är dags för mig att krypa ner, ögonen börjar gå i kors här på mig så det känns som det skulle vara en god idé. Igentligen var det tänkt att jag skulle leka frisör och klippa min älskade lille bror, men även han var för trött för de. Tar det i morgon istället, hur det nu kommer att gå!? Just nu ser han ut som Tarzan själv i sitt axellånga svall. Haha! Ja det är dags, jag blev lite förvånad själv när han släppte ut sin toft/knut. Vilket jäkla hår!



-

Imorgon är det fredag, skola och mer än så händer det väl inte. Nej, det blir faktiskt ingen Uppsala för mig denna helg. Jag ska hålla mig på hemmaplan, förhoppningsvis kanske träffa Jennika då, som det var veckor sen jag såg. Hoppas hoppas! Men nu så säger jag faktiskt tack och hej.

god natt!

HOMEWORK



Har inte igentligen inte tid för mer än ett hej, har en hel del läxor att ta i tu med. USCHA! Men jag ska försöka se positivt på saken, för man måste väl göra det om man ska tycka att läxor är kul. Eller hur!?

Vi ses!



arrivederci


Visste ni att nästa år är det tänkt att jag lämnar detta kalla Sverige och beger mig mot pastans land, Italien och pluggar vidare mot min dröm om att bli professonell designer.

Med mig tar jag min syster Kaisa, som även själv ska plugga, fast inredningsarkitekt. De ni! Och vem vet det kanske till och med blir så att vi stannar kvar där och gifter oss med två heta italienare (fotbollsspelare), det vore ju nått!


(Peppar peppar)


Jag blir så taggad! Vi har sytt på våra egna designade kjolar i skolan idag och jag blir så nöjd. Förutom att jag skulle behöva banta några ton, så kommer den nog att bli jäkligt fin. (Peppar peppar) Och i mitten av decmber så kommer vi att ha en modevisning, där vi ska visa upp dom och andra plagg vi har sytt. Apropå de, måste hitta mig en modell. Hmm... känner du dig manad? För jag tänker nämligen då inte gå på någon catwalk och visa upp mig. Haha!

Middag, Vi ses!

DarkTimes




Livet

...

Jävligt komplicerat!



KNUCKLES


JAG VILL TATUERA MINA KNOGAR! Fick idén för någon dag sen, sådär från ingenstans och nu kan jag bara inte släppa den. Det skulle ju vara så jäkla snyggt! Visserligen så skulle det kanske det inte vara så smart, om man tänker på jobb och så i framtiden. Man lär väl inte bli anställd om man kommer med tatuerade knogar, eller?

Ja, det ska kanske tänkas igenom en extra gång eller två innan det gaddas, och kanske leka  lite med tuschpennan och känna efter....!?


SNAPSHOT

ÄNTLIGEN! Har suttit nu här sen jag kom hem och gjort den där  förbaskade uppgiften och nu är jag äntligen klar... Med den iallafall! Pluggandet tar tyvärr inte slut här, har prov i morgon och det måste  tyvärr även pluggas. Håller på att somna dock. Zzzz! Nej, det får bli plugga i sängen.

GOD NATT!

By the way, känner mig så cool i min skinnjacka från second hand, som jag satt en pälskrage på. Ett bra tips om du vill hotta upp en tråkig jack.


questionmark


Jahapp, då var det dags att plugga lite igen. Vi har fått i uppgift, eller det är igentligen en tävling, där vi ska göra en imagebild. Ett foto, en teckling vad som helst, något som iallafall skulle kunna representaterar skolan. Det är ju en skitkul uppgift, grejen är ju bara den att mitt huvud är helt tomt, det är ett enda stort frågetecken för tillfället! Vad ska jag göra!? Fan, jag får ju prestationsångest!


THE END



Swoosh sa det, så var mitt lov slut... Imorgon är det tillbaka till skolan och verkligheten igen. GOD NATT!



IGÅR IGÅR IGÅRKVÄLL



Jag skulle nog summera gårkvällen såhär.
Iina & Kim. Platina. Grym dj. Dansa dansa. Italienare. Acne modell. Tajt rumpa. Rosa läppar. Lögner. IDIOTER!. En "bekant".  Birger Jarl. Ingen Birger Jarl. Gå i regn. Telefon terror. Efterfest. Snygg lägenhet. Baileys. 06.00. Sova.




SKIT SKA SKIT HA!


Jag mår ungefär som jag ser ut på bilden ovan... DEPP DEPP DEPP! Jag vet inte rikigt vad det är för höstdepression jag råkat ut för men något ligger inte rikigt rätt till. Nu är jag iallafall hemma igen. Baksmällan vägrar också att släppa, eller om det nu bara är sömnbrist...!? Jag mår skit.

Måste ha mat... Vi ses!




RSS 2.0